Goud en zilver - Beursgoud

Ga naar de inhoud

Goud en zilver

Goud en zilver kan, in tegenstelling tot geld, niet zo maar bijgemaakt worden. Er wordt nog altijd goud en zilver uit de grond gehaald, maar we verbruiken het ook in bijvoorbeeld computers, en als sierraad. Zolang mensen in papieren geld vertrouwen, is goud en zilver als munteenheid niet nodig. Het wordt echter anders als de papieren munt zonder onderpand niet meer geaccepteerd wordt. Wat kan je dan nog vertrouwen? Waarop gaan wij dan terugvallen? Alle huidige munten in de wereld zijn momenteel immers fiat munten.

Nu dat dus alle landen in de wereld in feite met een papieren luchtbel munt werken, is de kans groot dat niet één munt, maar dat alle munten in de wereld op een gegeven moment niet meer vertrouwd worden. Een totale ineenstorting van het monetaire systeem zonder de mogelijkheid van een vlucht naar een andere munt.

Waar vallen we dan op terug?

Juist ja, waarschijnlijk onder andere op goud en zilver. Niet voor niets dat de nieuwe rijke landen in de wereld enorme hoeveelheden goud opkopen. De Chinese overheid heeft zelfs haar bevolking opgeroepen goud te sparen. De Chinezen weten donders goed waar rijkdom zich bevindt. China heeft 2000 miljard aan d
ollars in de kluis liggen. Hoeveel is dat nog waard nu Amerika minstens 7000 miljard dollars bijverzonnen heeft? China is nu andere spullen aan het kopen voor die dollars. Snel, voordat die munt waardeloos wordt.

Onze eigen Westerse overheid houdt ook
krampachtig vast aan papieren geld. Ze moeten wel. Dat is namelijk de enige manier om geld bij te verzinnen. Als gekozen politicus ben je dolblij met fiat geld. Heb je een tekort, dan verzin je er gewoon een paar miljard bij! Het gaat goed, tot het ooit een keer over is. Dat het ooit zover komt, blijf je ontkennen tot er geen ontkomen aan meer is.

Wie dus slim is, die houdt daar rekening mee en doet net als de overheid van China en India. Koop goud, zilver en interessante andere bezittingen. Alles beter dan cash papieren fiat geld!

Onze overheid probeert het goud en zilver kopen te ontmoedigen. Op zich ook niet gehaal onterecht. Immers is kapitaal dat in goud en zilver is verstopt gewoon dood kapitaal. Hetis waar dat het in wezen ook zonde is. Maar we leggen ons kepitaal toch deels vast in dood kapitaal omdat verloren kapitaal nog net iets erger is als dood kapitaal. In dit geval kan je dood kapitaal weer tot leven wekken, terwijl verloren kapitaal gewoon weg is.
Nederlanders mogen geen goud en zilverrekening bij Goldmoney meer openen. Daarmee is de beste aanbieder in de wereld onbereikbaar voor nederlanders geworden. Een niet zo slimme zet van de AFM.
BullionVault mag nog wel, maar u mag er geen wederverkoper meer van worden.
U kan nog wel goud en zilver aankopen bij Nederlandse aanbieders. Weet wel dat ze boven een bepaald bedrag uw gegevens moeten doorgeven aan de belastingdienst.

Ik heb zelf mijn goud en zilver bij twee aanbieders liggen.
Zo heb ik een rekening bij BullionVault en ik heb een bankrekening met goud bij deze bank. Het goud en zilver ligt in het buitenland omdat ik onze overheid niet de kans wil geven om het in te pikken simpelweg door de bank te verplichten het bij hen in te leveren. Zoiets is in andere landen al wel eens gebeurd. De Verenigde Staten en Artgentinië zijn er twee voorbeelden van. Als de crisis maar heftig genoeg is kan je zo'n diefstal wel van de overheid verwachten. Dit is momenteel de snelst groeiende goudrekening service ter wereld!

Wat kan je nog meer doen om je te beschermen tegen de crisis en tegen een leugenachtige overheid en gretige bankiers. Klik hier

Terug naar de inhoud